Albcontrol (Albanian air navigation service provider)
Pronësia siç është dokumentuar
ndërmarrje shtetërore (nënkuptohet; nuk u kontrollua në burimet e shqyrtuara)
Përshkrimi
Emërtuar në raportin e Albanian Daily News të 28 tetorit 2026 (i hapur) si një nga nëntë tenderët nën hetim: punime ndërtimi në ndërtesën teknologjike të Albcontrol. Balkanweb (30 qershor 2026, i hapur) thotë gjithashtu se ryshfeti i Dhërmiut u mor kur Balluku "drejtonte Albcontrol-in"; ky formulim bie ndesh me rolin e saj si ministre dhe nuk mbështetet këtu.
Kontratat dhe paratë
Shifra të regjistruara për çështjet e lidhura me këtë organizatë. Një shifër këtu nuk është domosdoshmërisht e paguar nga ose për këtë organizatë; shihni paguesin dhe përfituesin.
Works and investments on Palasë Villa 188/1 paid by Arbër Abazi (SPAK estimate, lower bound)
288.616 €
otherEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: SPAK estimate as reported by Balkanweb (fetched). Range given: 288,616 to 410,526 EUR. Allegation: value of the benefit Balluku allegedly received. Not a sale price.
Data: 9 shtator 2026 · Paguesi: Alko Impex General Construction (Arbër Abazi) · Përfituesi: Villa 188/1, Palasë (benefit to Balluku, per SPAK)
- SPAK notice on new criminal facts (Balkanweb EN, fetched) (hapet në skedë të re)Balkanweb · 9 shtator 2026 · journalism · EN
Contract dated 26.10.2020 for 250,000 EUR, described by SPAK as fictitious
250.000 €
contractEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: SPAK describes the contract as a fictitious action used to hide the asset (as reported in the notice). Balkanweb (search summary, not fetched) gives a different date (26 Nov 2020) for a contract of 250,000 EUR; the fetched notice gives 26.10.2020.
Data: 26 tetor 2020 · Paguesi: Not stated in the fetched text · Përfituesi: Igli Tare (as contracting party, per reporting)
- SPAK notice on new criminal facts (Balkanweb EN, fetched) (hapet në skedë të re)Balkanweb · 9 shtator 2026 · journalism · EN
Payments from Alko Impex to Atelier 4 (SPAK file quotes), lower bound
288.000 €
paymentEtiketa e burimit: Nën hetimPërkufizimi i deklaruar: Balkanweb (13 Sep 2026, fetched) reports payments of 288,000 to 410,000 EUR. SPAK allegation. This figure is a different measure from the 288,616 works estimate in fin-palase-villa-abazi-works-estimate; the two are not the same figure.
Data: 13 shtator 2026 · Paguesi: Alko Impex General Construction · Përfituesi: Atelier 4 (Eftimi brothers)
- Balkanweb: SPAK file, Atelier 4 quotes and payments (fetched) (hapet në skedë të re)Balkanweb · 13 shtator 2026 · journalism · SQ
Tirana Outer Ring Road Lot 7, limit fund (tender ceiling, excl. VAT)
2.353.597.373,94 lekë
tenderEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Limit fund (procurement ceiling) as quoted in SPAK's notice, not an amount paid. Winning operator named by SPAK: merger of Alko-Impex General Construction and 2T sh.p.k. Not an apartment figure.
Data: 9 shtator 2026 · Paguesi: Not applicable (tender ceiling set by the contracting authority) · Përfituesi: Alko-Impex General Construction / 2T sh.p.k. (winning operator, per SPAK)
- SPAK notice on new criminal facts (Balkanweb EN, fetched) (hapet në skedë të re)Balkanweb · 9 shtator 2026 · journalism · EN
Palasë villa value (reported as 'over 400 thousand EUR') and additional luxury works ('more than 250 thousand EUR')
400.000 €
otherEtiketa e burimit: Nën hetimPërkufizimi i deklaruar: Balkanweb (10 Sep 2026, fetched) quotes 'over 400 thousand' for the villa's value and 'more than 250 thousand' for additional luxury works, and its headline refers to 650 thousand. The article body does not state a 650 thousand total. Lower bound used.
Data: 10 shtator 2026 · Paguesi: Arbër Abazi / Alko Impex (per reporting) · Përfituesi: Villa 188/1, Palasë
- 650 thousand villa with a swimming pool and a design like a yacht (Balkanweb EN, fetched) (hapet në skedë të re)Balkanweb · 10 shtator 2026 · journalism · EN
SPAK seizures, all cases, 1 Jan to 15 Jul 2026 (context only; not Balluku-specific)
440.000.000 €
seizureEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: About 440 million EUR seized by court order in five proceedings (ACQJ, fetched). Covers over 60 villas, apartments and hotels across all cases. No Balluku-specific apartment count given. Included only to show that 'apartments' appear in SPAK aggregates for other cases.
Data: 30 korrik 2026 · Paguesi: Not applicable · Përfituesi: Not applicable (state seizure)
- SPAK: 440 million euros in assets seized (ACQJ, fetched) (hapet në skedë të re)ACQJ · 30 korrik 2026 · journalism · EN
Vlera e dy kontratave të ndërtimit të vitit 2021 të përmendura në akuzat e 20 tetorit 2026 (sipas Reuters)
200.000.000 €
contractEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Reuters: "më shumë se 200 milionë euro ($225 milionë)". Kufi i poshtëm siç raportohet. Dy kontratat nuk emërohen në tekstin e hapur të Reuters.
Data: 2021 · Paguesi: Shteti shqiptar · Përfituesi: nuk emërohet në burim
- Albania formalises corruption charges against ex-deputy PM Balluku (Reuters via The Star, fetched) (hapet në skedë të re)The Star (Reuters) · 20 tetor 2026 · journalism · EN
Vlera e nëntë tenderëve nën hetim (shifër e Albanian Daily News, jo total i SPAK)
1.200.000.000 €
tenderEtiketa e burimit: Nën hetimPërkufizimi i deklaruar: "Raportohet afërsisht 1.2 miliardë euro" (Albanian Daily News, 28 tetor 2026). Balkanweb (28 tetor 2026) jep "më shumë se 1 miliard euro", duke cituar një gazetar. Asnjëra nuk është shifër e SPAK.
Data: 28 tetor 2026 · Paguesi: Shteti shqiptar · Përfituesi: tenderët (nuk janë vlerësuar individualisht në burime)
- Former Albanian Deputy PM to face trial over alleged 1.2 billion tender scheme (Albanian Daily News, fetched) (hapet në skedë të re)Albanian Daily News · 28 tetor 2026 · journalism · EN
Zyrtarë dhe persona të lidhur
Asnjë person nuk lidhet me këtë organizatë në kërkim.
Hetime dhe çështje
Renditur sipas shumës së raportuar të parave, pastaj sipas personave të lidhur dhe statusit të tyre ligjor. Shifra e parave është shifra më e madhe e vetme e raportuar, jo një total.
Nga 20 tetor 2026
Balluku: akuzat zyrtare dhe dosja e konsoliduar e SPAK (tetor 2026)
Më 20 tetor 2026, Reuters raportoi se Zyra e Posaçme e Prokurorisë së Shqipërisë zyrtësoi akuza për korrupsion ndaj ish-zëvendëskryeministres Belinda Balluku, duke cituar një deklaratë me email të…
Statusi: Formal charges reported 20 Oct 2026 (Reuters, citing the prosecution office's statement). File reported concluded 28 Oct 2026. Investigation deadline for…
Nga 29 prill 2026
Reported claims that Belinda Balluku owns about 300 apartments (unconfirmed)
The figure of 300 apartments linked to Belinda Balluku, former Deputy Prime Minister and Minister of Infrastructure and Energy, comes from public statements by unnamed protesters at anti-government…
Statusi: Apartment claim unconfirmed. Wider SPAK file: investigation reported concluded and ready for trial (Albanian Daily News, 28 Oct 2026). No verdict.
Burimet për këtë element
Çdo burim që kërkimi citon për këtë element, i grupuar sipas etiketës së burimit. 1 burim.
Etiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtRaportuar zyrtarisht · 1 burim
- Publikuesi
- Albanian Daily News
- Data
- 28 tetor 2026