Kontrolli i Larte i Shtetit (Supreme State Audit Institution, ALSAI)
Pronësia siç është dokumentuar
nuk aplikohet (institucion publik)
Të dhëna në kundërshtim. Kërkimi nuk përputhet; tregohen të gjitha versionet dhe asnjëri nuk është zgjedhur si i saktë.
- Emri
- Kontrolli i Larte i Shtetit (Supreme State Audit Institution, ALSAI)Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- KLSH Monthly Newsletter No. 21 (July 2026) (hapet në skedë të re)KLSH · korrik 2026 · official · EN
- Supreme State Audit Institution (KLSH)Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- Concession of the Durres Port (hapet në skedë të re)Top Channel · journalism · EN
- Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH, Institucioni Supremë i Auditimit)Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- BalkanWeb: KLSH audit on oncology drug supply, 4 Oct 2025 (hapet në skedë të re)BalkanWeb · 4 tetor 2025 · journalism · SQ
- State Supreme Audit Institution (KLSH)Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- Parliament Appoints New Head of State Supreme Audit (Exit.al) (hapet në skedë të re)Exit.al · 2 korrik 2020 · journalism · EN
- Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH, Supreme State Audit Institution)Nga të dhënat e kërkimit
- Kontrolli i Larte i Shtetit (Supreme State Audit Institution, ALSAI)Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- Pronësia
- nuk aplikohet (institucion publik)Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- KLSH Monthly Newsletter No. 21 (July 2026) (hapet në skedë të re)KLSH · korrik 2026 · official · EN
- Nuk zbatohet (organ publik).Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- Concession of the Durres Port (hapet në skedë të re)Top Channel · journalism · EN
- Institucion shtetëror.Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- BalkanWeb: KLSH audit on oncology drug supply, 4 Oct 2025 (hapet në skedë të re)BalkanWeb · 4 tetor 2025 · journalism · SQ
- nuk aplikohetNga të dhënat e kërkimit · citon:
- Parliament Appoints New Head of State Supreme Audit (Exit.al) (hapet në skedë të re)Exit.al · 2 korrik 2020 · journalism · EN
- nuk aplikohet (institucion publik)Nga të dhënat e kërkimit · citon:
- Etiketa e burimit
- OFFICIALLY_REPORTEDNga të dhënat e kërkimit · citon:
- KLSH Monthly Newsletter No. 21 (July 2026) (hapet në skedë të re)KLSH · korrik 2026 · official · EN
- VERIFIEDNga të dhënat e kërkimit · citon:
- Parliament Appoints New Head of State Supreme Audit (Exit.al) (hapet në skedë të re)Exit.al · 2 korrik 2020 · journalism · EN
- UNVERIFIEDNga të dhënat e kërkimit
- OFFICIALLY_REPORTEDNga të dhënat e kërkimit · citon:
Përshkrimi
Institucioni suprem i auditimit i Shqipërisë. Publikon auditime të performancës, të pajtueshmërisë dhe financiare të ministrive, bashkive dhe agjencive; referon rastet e dyshuara penale te prokuroria (SPAK dhe prokurorët e rretheve). 2025: 190 auditime, 271 subjekte, 4,994 rekomandime, 8 raste të referuara (buletini i ALSAI, korrik 2026).
Versione të tjera në kërkim (1 fushë të formuluara ndryshe)
Ky element shfaqet në më shumë se një regjistrim të kërkimit. Teksti kryesor më sipër vjen nga njëri; versionet e tjera ruhen këtu pa ndryshime.
- Përshkrimi
- Institucioni suprem i auditimit i Shqipërisë. Publikon auditime të performancës, të pajtueshmërisë dhe financiare të ministrive, bashkive dhe agjencive; referon rastet e dyshuara penale te prokuroria (SPAK dhe prokurorët e rretheve). 2025: 190 auditime, 271 subjekte, 4,994 rekomandime, 8 raste të referuara (buletini i ALSAI, korrik 2026).Nga të dhënat e kërkimit
- Institucioni suprem i auditimit të Shqipërisë. Gjetjet e tij citohen në disa pika këtu: koncesioni i Portit të Durrësit (dëm 16.9 milionë euro) dhe pagesat e koncesionit të hemodializës (sipas titullit të Balkanweb).Nga të dhënat e kërkimit
- Institucioni suprem i auditimit. Auditimet e cituara këtu: mungesa e ilaçeve dhe stoku i skaduar në QSUT (2014-2015, sipas BIRN), kompensimi i ilaçeve nga FSDKSH (2021-2022), dhe furnizimi me ilaçe onkologjike (raportuar 2025).Nga të dhënat e kërkimit
- Institucioni suprem i auditimit. Kryetari zgjidhet nga Kuvendi me propozimin e Presidentit; Arben Shehu u zgjodh më 2 korrik 2020 me 108 vota.Nga të dhënat e kërkimit
- Organ i auditimit shtetëror. Në kërkime nuk u gjet asnjë gjetje auditi e KLSH-së për ndërtimin apo rinovimin e shkollave. Kërkimet nuk arritën direkt te klsh.al.Nga të dhënat e kërkimit
Kontratat dhe paratë
Shifra të regjistruara për çështjet e lidhura me këtë organizatë. Një shifër këtu nuk është domosdoshmërisht e paguar nga ose për këtë organizatë; shihni paguesin dhe përfituesin.
Vlerësimi i dëmit nga KLSH, koncesioni i Portit të Durrësit
16.900.000 €
Shifër e paplotëlossEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Shifra e dëmit siç citohet nga Top Channel nga gjetja e KLSH. Viti i auditimit nuk u verifikua në faqen e marrë (përmbledhja e kërkimit thotë 2014). E paplotë: baza e llogaritjes nuk është deklaruar.
Data: 2014 · Paguesi: nuk u gjet · Përfituesi: Albanian state
- Concession of the Durres Port (hapet në skedë të re)Top Channel · journalism · EN
Vlera e kontratës së koncesionit të hemodializës (10 vjet)
63.500.000 €
8.600.000.000 lekë
Shifër e paplotëconcessionEtiketa e burimit: Nën hetimPërkufizimi i deklaruar: Exit.al: 8.6 miliardë lekë (rreth 63.5 milionë euro) pa TVSH. Titulli i Balkanweb citon 75 milionë euro me një gjetje të KLSH; i papajtuar. E paplotë.
Data: maj 2015 · Paguesi: Ministria e Shëndetësisë (autoriteti kontraktues) · Përfituesi: Konsorciumi i udhëhequr nga Evita shpk (sipas Exit.al)
Vlera vjetore e kombinuar e tre koncesioneve shëndetësore (kontrollet falas, sterilizimi, hemodializa)
21.800.000 €
3.000.000.000 lekë
Shifër e paplotëconcessionEtiketa e burimit: Nën hetimPërkufizimi i deklaruar: Exit.al jep një shifër të kombinuar për tre koncesione: 3 miliardë lekë në vit për 10 vjet (rreth 21.8 milionë euro). Ndarja nuk jepet; trajtimi i TVSH-së nuk specifikohet. E paplotë.
Data: 2015 · Paguesi: Ministry of Health · Përfituesi: Koncesionarët (të pandara)
- The Three Healthcare Concessions of Minister Beqaj - Exit Explains (hapet në skedë të re)Exit.al · journalism · EN
Tenderi i anuluar i hemodializës (lotet e Shkodrës, Lezhës, Korçës, Vlorës, Elbasanit)
Nuk është regjistruar shumë
tenderEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Titulli raporton 45 milionë USD (e pakthyer; EUR nuk jepet). Data nuk shfaqet në burim. Tenderi u anulua pasi një ofertues i vetëm u shpall fitues.
Data: nuk u gjet · Paguesi: Autoriteti i prokurimit publik (pronarët e lotit) · Përfituesi: Ofertuesi i vetëm (nuk emërohet në burim)
- Albania Cancels $45 Million Hemodialysis Tender After Sole Bidder Was Declared Winner (hapet në skedë të re)Albanian Daily News · journalism · EN
Shifra kryesore e dëmit të KLSH, periudha e CEZ Shperndarje 2013-2015
32.039.440 €
lossEtiketa e burimit: I verifikuarPërkufizimi i deklaruar: Shifra kryesore në përmbledhjen e auditit të KLSH. Zërat më poshtë janë pjesë e gjetjeve të auditit; shuma nuk është verifikuar. Gjetje zyrtare e auditit, jo vendim gjykate.
Data: 30 qershor 2015 · Paguesi: CEZ Shperndarje (periudha e administrimit) · Përfituesi: OSHEE dhe buxheti i shtetit (sipas auditit)
- KLSH audit OSHEE Tirana (PDF) (hapet në skedë të re)KLSH · shkurt 2025 · official · SQ
Të ardhura të humbura për OSHEE dhe buxhetin e shtetit nga eksporti i KESH / importi i OSHEE
5.630.713 €
lossEtiketa e burimit: I verifikuarPërkufizimi i deklaruar: Sipas tekstit të KLSH; periudha 2013-2015.
Data: 30 qershor 2015 · Paguesi: Marrëveshjet e KESH / të epokës CEZ (sipas auditit) · Përfituesi: OSHEE and state budget
- KLSH audit OSHEE Tirana (PDF) (hapet në skedë të re)KLSH · shkurt 2025 · official · SQ
Prokurimi i materialeve elektrike 2014 sipas rregullave të CEZ të vendosura nga ERE
4.359.882 €
contractEtiketa e burimit: I verifikuarPërkufizimi i deklaruar: Sipas tekstit të KLSH: dëm ekonomik nga shkeljet e procedurave të tenderit të vendosura nga ERE në rregullat e prokurimit të CEZ Shperndarje (procedura emergjence, fazë negociimi i vetëm, zgjatje kontratash).
Data: 31 dhjetor 2014 · Paguesi: CEZ Shperndarje · Përfituesi: Furnitorët (nuk emërohen në tekstin e shqyrtuar)
- KLSH audit OSHEE Tirana (PDF) (hapet në skedë të re)KLSH · shkurt 2025 · official · SQ
Marrëveshja e CEZ: kompensim për kërkesat dhe transferim i aksioneve të CEZ Shperndarje
95.500.000 €
paymentEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Titulli dhe përmbledhja e Enerdata japin 95.5 milionë EUR; një fragment i Tirana Times jep 'Euro 95 milionë'. Paguhej me këste vjetore deri në 2018 sipas përmbledhjes; konflikt burimesh për rrumbullimin. Pagesë për CEZ nga të ardhurat e operatorit të shpërndarjes, sipas ministrisë së financave (përmbledhje).
Data: unknown · Paguesi: Republika e Shqipërisë / OSHEE (shteti) · Përfituesi: CEZ Group
- CEZ settles dispute with Albania over power distribution company (hapet në skedë të re)Enerdata · unknown · journalism · EN
Koncesioni PPP laboratorik, Sarandë dhe Lushnjë, 10 vjet
104.000.000 €
concessionEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Vlera e kontratës sipas Exit.al dhe Balkanweb (janar 2022 / janar 2023); Balkanweb jep gjithashtu 'mbi 13 miliardë lekë'. Nuk u verifikua me kontratën.
Data: 27 janar 2022 · Paguesi: Ministria e Shëndetësisë (Shqipëri) · Përfituesi: Konsorciumi përfshi Labopharma, Exalab France, AB Laboratory Solution BV
- Ministry of Health Officials Charged Over Concession Corruption (hapet në skedë të re)Exit.al · 27 janar 2022 · journalism · EN
- KLSH findings on COVID-19 tenders (respirators, lab PPP) (hapet në skedë të re)Balkanweb · 6 janar 2023 · journalism · SQ
Blerja e drejtpërdrejtë e 54 respiratorëve (pretendim); 5 të dorëzuar
1.100.000 €
Shifër e paplotëcontractEtiketa e burimit: I paverifikuarPërkufizimi i deklaruar: Shifër e cituar nga partia (Koduzi, duke cituar Together for Life). E paplotë: nuk u pa asnjë dokument kontrate.
Data: 2020 · Paguesi: Ministria e Shëndetësisë (Shqipëri) · Përfituesi: nuk thuhet
- Together for Life report / PD reaction on secret COVID tenders (hapet në skedë të re)Shqiptarja · 12 shkurt 2022 · political-statement · SQ
Procedurat e prokurimit për COVID-19 (198), vlera totale
35.000.000 €
Shifër e paplotëtenderEtiketa e burimit: I paverifikuarPërkufizimi i deklaruar: 'mbi 35 milionë euro' sipas citimit të PD-së nga një raport i Together for Life. E paplotë; nuk u verifikua.
Data: 12 shkurt 2022 · Paguesi: institucionet shëndetësore · Përfituesi: të shumta
- Together for Life report / PD reaction on secret COVID tenders (hapet në skedë të re)Shqiptarja · 12 shkurt 2022 · political-statement · SQ
Çmimi për njësi i kitit të testimit, blerja e pretenduar e fshehtë
68 €
8.500 lekë
contractEtiketa e burimit: I paverifikuarPërkufizimi i deklaruar: Çmimi për njësi i pretenduar nga PD-ja (8500 lekë = 68 euro sipas Exit.al); çmimi i pretenduar i tregut 2100 lekë (17 euro). Për njësi, jo total kontrate.
Data: 21 mars 2020 · Paguesi: Ministria e Shëndetësisë (Shqipëri) · Përfituesi: O.E.S. Distrimed (sipas Exit.al, pretendim i partisë)
- Albanian Government Bought Coronavirus Tests at Four Times the Market Price (hapet në skedë të re)Exit.al · 22 prill 2020 · journalism · EN
Materiale dhe ilaçe të tepërta për hemodinamikën/kardiologjinë (e cituar nga prokuroria)
23.171.853 lekë
paymentEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Shifër e cituar nga prokurorët sipas Shqiptarjës; nuk është gjetje gjyqësore.
Data: 22 shtator 2018 · Paguesi: Spitali Rajonal i Shkodrës · Përfituesi: furnitorët (nuk emërohen në tekstin e shqyrtuar)
- Spitali i Shkodres: dyshime mbi arrestimet, akuzat ndryshojne nga raporti i KLSH (hapet në skedë të re)Shqiptarja · 22 shtator 2018 · journalism · SQ
Tenderi i shërbimeve të hemodializës, pesë qytete, 48 muaj (kufiri i vlerësuar)
4.590.000.000 lekë
tenderEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Fondi kufi i vlerësuar rreth 4.59 miliardë lekë sipas Albanian Daily News (titulli 45 milionë dollarë). Media të tjera: 50 milionë euro (opozita) dhe 75 milionë euro (Spahia). Nuk është vlerë dhënieje.
Data: 14 gusht 2026 · Paguesi: Operatori i Shërbimeve Integrale Shëndetësore / Ministria e Shëndetësisë · Përfituesi: Diaverum AB (ofertuesi i vetëm)
- Albania Cancels $45 Million Hemodialysis Tender After Sole Bidder Was Declared Winner (hapet në skedë të re)Albanian Daily News · 25 shtator 2026 · journalism · EN
- 75 milione euro per hemodializen; Spahia: koncesion klientelist; KLSH zbuloi pagesa per sherbime te pakryera (hapet në skedë të re)Balkanweb · 14 gusht 2026 · political-statement · EN
Pagesat e 2022 për shërbime të pakryera, koncesioni i hemodializës (pretenduar si gjetje e KLSH-së)
1.000.000 €
99.000.000 lekë
paymentEtiketa e burimit: I paverifikuarPërkufizimi i deklaruar: Cituar nga Spahia si gjetje e KLSH-së; raportohet rreth 1 milion euro. Nuk është verifikuar me tekstin e raportit të KLSH-së.
Data: 2022 · Paguesi: paguesi i koncesionit (sipas Spahias) · Përfituesi: koncesionari
- 75 milione euro per hemodializen; Spahia: koncesion klientelist; KLSH zbuloi pagesa per sherbime te pakryera (hapet në skedë të re)Balkanweb · 14 gusht 2026 · political-statement · EN
Ilaçe të skaduara të blera sipas pretendimit nga paraardhësja
26.000.000 €
lossEtiketa e burimit: I paverifikuarPërkufizimi i deklaruar: Pretendim i ministres i raportuar nga Tirana Times (pa datë). Nuk u gjet konfirmim auditi.
Data: nuk u gjet · Paguesi: Ministria e Shëndetësisë (Shqipëri) · Përfituesi: nuk thuhet
- Albanian health involved in a scandal of expired medicine (hapet në skedë të re)Tirana Times · journalism · EN
KLSH audit: differences in Rruga e Kombit costs exceeding 230 million euro (as quoted, 2013)
230.000.000 €
otherEtiketa e burimit: Nën hetimPërkufizimi i deklaruar: Figure as quoted by Shqiptarja (10 Dec 2013) from the KLSH audit ('mbi 230 milionë euro'). Relates to the earlier period and not to the 2016 concession contract. KLSH document not read.
Data: 10 dhjetor 2013 · Paguesi: not stated · Përfituesi: not stated
- Hapen 20 dosje korrupsioni në bazë të hetimit 'Rruga e Kombit' (hapet në skedë të re)Shqiptarja · 10 dhjetor 2013 · journalism · SQ
Dëm ekonomik i KLSH, Bashkia Sarandë (punime të paguara por të pakryera)
129.400.000 lekë
lossEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Teksti i Balkanweb (5 maj 2017) jep 129.4 milionë lekë. Titulli thotë '1294 milionë', që nuk përputhet me tekstin. Termi i KLSH: dëm ekonomik (dem ekonomik). I njëjti artikull përmend edhe ndikimin në buxhet prej 481 milionë lekësh, i trajtuar veçmas. Regjistri ekzistues fin-sarande-klsh-damage-2017 përdor shifrën e titullit dhe duhet kontrolluar.
Data: 28 prill 2017 · Paguesi: Sarande municipality · Përfituesi: not stated
- Dem ekonomik 1294 milione leke, KLSH kallezon kryetaren e bashkise Sarande dhe 6 punonjes (hapet në skedë të re)Balkanweb · 5 maj 2017 · journalism · SQ
Dëm i tenderit të KLSH, Bashkia Finiq (auditimi 2017-2019)
77.000.000 lekë
lossEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtPërkufizimi i deklaruar: Shifra nga titulli i Shqiptarja ('77 mln leke dem shtetit'). Termi i KLSH: dëm ekonomik. Artikulli i ABC News për dërgimin në gjyq nuk jep shifër.
Data: 27 qershor 2020 · Paguesi: Finiq municipality · Përfituesi: not stated
- KLSH kallezon ne SPAK ishkryetarin e bashkise Finiq dhe dy zyrtare (hapet në skedë të re)Shqiptarja · 27 qershor 2020 · journalism · SQ
Dëm i tenderëve të KLSH, Bashkia Belsh (2018)
80.000.000 lekë
lossEtiketa e burimit: I paverifikuarPërkufizimi i deklaruar: Shifra nga titulli i Shqiptarja ('80 mln leke dem nga tenderat'). Teksti nuk u hap. Shifrat e tjera prej 286 milionë dhe 66 milionë lekësh vijnë nga një përmbledhje kërkimi dhe nuk janë verifikuar.
Data: maj 2018 · Paguesi: Belsh municipality · Përfituesi: not stated
- 80 mln lekë dem nga tenderat, KLSH kallezon kryebashkiakun e Belshit (hapet në skedë të re)Shqiptarja · maj 2018 · journalism · SQ
Zyrtarë dhe persona të lidhur
Kryetar i KLSH-së nga 2 korriku 2020
Prova: Betuar më 2 korrik 2020 pas zgjedhjes me 108 vota.
Hetime dhe çështje
Audit i KLSH 2013-2015
Prova: Audit i KLSH i OSHEE Tiranë thotë se u shkaktua dëm ekonomik për CEZ Shperndarje dhe OSHEE.
- Hetim→Blerjet e urgjencës shëndetësore për COVID-19, 2020 (kite testimi, respiratorë, maska)Etiketa e burimit: Raportuar zyrtarisht
Gjetjet e auditit të KLSH-së për tenderin e respiratorëve të COVID
Prova: KLSH raportoi tre anëtarë të komisionit të vlerësimit te SPAK (Balkanweb, 6 janar 2023).
- Hetim→Referimi i KLSH-së për zyrtarët e Ministrisë së Shëndetësisë: PPP laboratorike dhe tenderi i respiratorëveEtiketa e burimit: Raportuar zyrtarisht
Referimi i KLSH-së te SPAK
Prova: Exit.al 27 janar 2022: KLSH referoi tetë zyrtarë të Ministrisë dhe dy të ATRAKO-s.
- Hetim→Rruga e Kombit: December 2013 prosecutorial plans and KLSH audit reference (earlier period, pre-2016 concession)Etiketa e burimit: Nën hetim
KLSH audit cited (differences over 230m euro)
Prova: Shqiptarja (10 Dec 2013) quotes the KLSH audit. KLSH document not read.
Renditur sipas shumës së raportuar të parave, pastaj sipas personave të lidhur dhe statusit të tyre ligjor. Shifra e parave është shifra më e madhe e vetme e raportuar, jo një total.
Nga dhjetor 2013
Rruga e Kombit: December 2013 prosecutorial plans and KLSH audit reference (earlier period, pre-2016 concession)
A Shqiptarja report dated 10 December 2013 says the Prosecutor General's Office planned to reopen about 20 files, including the Rruga e Kombit case, and quotes a KLSH audit finding that differences…
Statusi: No outcome found in sources read.
Nga 27 janar 2022
Referimi i KLSH-së për zyrtarët e Ministrisë së Shëndetësisë: PPP laboratorike dhe tenderi i respiratorëve
KLSH, Institucioni Suprem i Auditimit të Shtetit, raportoi zyrtarë të Ministrisë së Shëndetësisë dhe të agjencisë së koncesioneve (ATRAKO) te SPAK për pretendime shkeljeje të barazisë së trajtimit në…
Statusi: Referuar te SPAK (raportuar janar 2022); faza e gjykimit e raportuar janar 2023; rezultati i pakonfirmuar.
Nga 21 janar 2013
CEZ Shperndarje (paraardhësja e OSHEE): audit i periudhës së administrimit shtetëror dhe kallëzim penal
CEZ Shperndarje, ish-shpërndarësi i energjisë elektrike, u vu nën administrim të përkohshëm shtetëror në fillim të 2013 pasi ERE lëvizi për të revokuar licencën e saj (radio.cz; fragment i Tirana…
Statusi: Auditimi u publikua (KLSH). Kallëzimi penal i 25.09.2015 sipas tekstit të KLSH. Rezultati i ndjekjes penale dhe i gjykatës nuk u gjet.
Nga maj 2015
Koncesioni i hemodializës (PPP shëndetësore) dhe tenderi i anuluar
Exit.al raporton një koncesion 10-vjeçar për hemodializën me vlerë 8.6 miliardë lekë (rreth 63.5 milionë euro) pa TVSH, i tenderuar në maj 2015 dhe i fituar nga një konsorcium i udhëhequr nga Evita…
Statusi: E përzier. Tenderi i anuluar është raportuar. Statusi i koncesionit të 2015 dhe çdo rezultat gjyqësor nuk u konfirmuan.
Nga mars 2020
Blerjet e urgjencës shëndetësore për COVID-19, 2020 (kite testimi, respiratorë, maska)
Në pranverën e 2020 autoritetet shëndetësore shqiptare blenë furnizime për COVID-19 (kite testimi, respiratorë, pajisje mbrojtëse) me procedura urgjente, të negociuara dhe në disa raste të fshehta.…
Statusi: Pretendimet publike që nga 2020; referimi i KLSH-së i raportuar (janar 2023); faza e gjykimit dhe rezultati nuk konfirmohen.
Pretendimi për blerjen e ilaçeve të skaduara me 26 milionë euro (pretendim i ministres së Shëndetësisë)
Ministrja e Shëndetësisë, Anila Godo, sipas raportimit të Tirana Times, akuzoi paraardhësen e saj se bleu ilaçe të skaduara me vlerë 26 milionë euro dhe tha se u zbulua korrupsion flagrant në…
Statusi: Pretendim ministror; audit i kërkuar; nuk u gjet rezultat; data nuk konfirmohet.
Nga 2011
Koncesioni i Portit të Durrësit (terminali i kontejnerëve dhe operacionet e portit)
Koncesioni i Portit të Durrësit ka qenë objekt i një gjetjeje të Auditit Suprem të Shtetit (KLSH) dhe i sfidave të vazhdueshme politike dhe ligjore. Top Channel citon gjetjen e KLSH se procedurat e…
Statusi: E përzier: gjetja e KLSH dhe kërkesat parlamentare janë dokumentuar; statusi i arbitrazhit dhe rezultati i Gjykatës Kushtetuese nuk u konfirmuan në burimet e…
Nga 14 gusht 2026
Ri-tenderi i hemodializës 2026 (Shkodër, Lezhë, Korçë, Vlorë, Elbasan): ofertues i vetëm, anuluar
Një tender i vitit 2026 për shërbimet e hemodializës në pesë qytete pati një ofertues të vetëm, Diaverum AB, të cilit iu njoftua fitimi më 10 shtator 2026. Tenderi u anulua rreth dy javë më vonë, me…
Statusi: Tenderi u anulua (shtator 2026); pretendimet politike në pritje; nuk u gjet rishikim i KLSH-së për tenderin e 2026.
Nga 25 qershor 2024
Spitali Onkologjik i QSUT-it: furnizimi me ilaçe dhe pretendimet për kimioterapinë (çështja e SPAK-ut, 2024)
Në qershor 2024, mediat shqiptare që raportuan për një dosje të Report TV pretendonin se stafi i Spitalit Onkologjik në Tiranë drejtonte pacientët kançerozë drejt klinikave private, ndante seancat e…
Statusi: Akuza (SPAK, 2024). Gjyqi dhe rezultati nuk u gjetën në burimet e lexuara. Gjetjet e auditit të KLSH-së të raportuara në tetor 2025.
Nga 27 qershor 2020
Finiq: abuzim me tendera, 77 milionë lekë (Leonidha Hristo)
KLSH referoi në SPAK në 2020 ish-kryetarin e Bashkisë Finiq, Leonidha Hristo, dhe dy ish-zyrtarë, duke pretenduar abuzim me tenderët që shkaktoi dëm prej 77 milionë lekësh (periudha e auditimit…
Statusi: Dënimi i raportuar në titull; data nuk u verifikua.
Nga 28 prill 2017
Sarandë: ankesa e KLSH për punime të paguara të pakryera (Florjana Koka) dhe ankesa e IKMT për leje
KLSH paraqiti një kallëzim penal më 28 prill 2017 (shkresa 1236/17) kundër kryetares së Bashkisë Sarandë Florjana Koka dhe gjashtë stafit, për pagesa dhe investime që nuk u kryen, me dëm ekonomik…
Statusi: Rihapur me urdhër gjykate (raportuar, data e panjohur). Nuk u gjet asnjë vendim.
Nga 2004
Peizazhi i mbrojtur Vjosë-Narta: ndryshimi i ligjit të 2024 dhe sfidat e BE-së dhe OJQ-ve të 2026
Vjosë-Narta (Pishë Poro-Narte) u shpall peizazh i mbrojtur me vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 680 (regjistrimi në Ecolex; viti 2004 sipas përmbledhjes së kërkimit). Ligji nr. 21/2024 ndryshoi…
Statusi: Në vazhdim. Nuk u gjet në burimet e shqyrtuara asnjë shfuqizim i konfirmuar nga parlamenti. Rishikimi qeveritar i Ligjit 21/2024 u njoftua (burim dytësor).
Nga 9 maj 2018
Farmacia qendrore e QSUT-it: stoku i ilaçeve të skaduara (2012-2018)
BIRN analizoi inventarin e farmacisë qendrore të QSUT-it me datë 9 maj 2018 dhe raportoi se rreth 93% e ilaçeve ishin të skaduara, me vetëm 7% ende të përdorshme për pacientët. Stoku datonte nga…
Statusi: Raport gazetaresk (2018). Nuk u gjet vazhdim zyrtar i mëvonshëm në burimet e lexuara.
Nga 22 shtator 2018
Spitali Rajonal i Shkodrës: blerjet e ilaçeve dhe materialeve (arrestimet e 2018)
Në shtator 2018 policia arrestoi dhe pezulloi ish-drejtorin Perparim Cela të Spitalit Rajonal të Shkodrës, bashkë me mjekë dhe farmacistë, me akuzën e abuzimit me detyrën. Prokurorët cituan blerje të…
Statusi: Arrestime në shtator 2018; lirimi i disa të dyshuarve nga gjykata i raportuar (data e pakonfirmuar).
Nga maj 2018
Belsh: ankesë penale e KLSH për tendera, 80 milionë lekë (2018)
Një auditim dhe kallëzim i KLSH i majit 2018, siç raportohet në një titull të Shqiptarja, pretendoi dëm ekonomik prej 80 milionë lekësh nga tenderët e bashkisë Belsh. Një përmbledhje kërkimi shton…
Statusi: Kallëzimi u paraqit në 2018; rezultati nuk u gjet.
Burimet për këtë element
Çdo burim që kërkimi citon për këtë element, i grupuar sipas etiketës së burimit. 8 burime.
Etiketa e burimit: I verifikuarI verifikuar · 2 burime
- Publikuesi
- Exit.al
- Data
- 2 korrik 2020
- Publikuesi
- KLSH
- Data
- shkurt 2025
Etiketa e burimit: Raportuar zyrtarishtRaportuar zyrtarisht · 5 burime
- Publikuesi
- KLSH
- Data
- korrik 2026
- Publikuesi
- Top Channel
- Data
- nuk është regjistruar
- Publikuesi
- BalkanWeb
- Data
- 4 tetor 2025
- Publikuesi
- Balkanweb
- Data
- 6 janar 2023
- Publikuesi
- Exit.al
- Data
- 27 janar 2022
Etiketa e burimit: Nën hetimNën hetim · 1 burim
- Publikuesi
- Shqiptarja
- Data
- 10 dhjetor 2013